VV-II


© Friesenstal Reuselinkhof

virallinen nimi Orvin v.d. Duren rotu, sukupuoli Friisiläinen, ori
syntymäaika ja ikä 11.09.2013, 2.1v rekisterinumero VH13-040-0365
säkäkorkeus 165cm omistaja Miltsu (VRL-05564), Breawa
painotus valjakkopainotus kasvattaja Friisiläissiittola Duren, DURE5209
koulutus ko. He A, vaikea valjakko saavutukset VV-II, irtoSERT
täyttänyt 3 vuotta 00.00.00

30.04.2016:
4 + 5 + 1 + 3 + 5,5 + 6 = 24,5p. VV-II


Luonnekuvaus

Mikäli Orvin v.d. Durenin luonnetta pitäisi kuvailla kahdella adjektiivilla, todennäköisesti sitä ajatellessa tulisivat ensimmäisenä mieleen kiltti ja energinen.

Maastakäsiteltäessä Orvin on hieman häslä. Taluttaessa se saattaa toisinaan kiirehtiä, mutta taluttajan pyytäessä hidastaa kyllä tahtiaan. Karsinassa Orvin on parempi sitoa kiinni, sillä vaikka Orvin onkin ystävällinen, se saattaa toisinaan olla hieman turhankin kiinnostunut siitä, mitä hoitaja tekee. Pitkät ja rauhalliset harjaushetket eivät tälle tekemisestä pitävälle orille sovi, mutta kaikenlaiset herkut ja hellinnät kyllä kelpaavat.

Orvinin varustaminen ei normaalisti tuota suurempia ongelmia. Suitset, satulan ja valjaat saa laittaa orille aivan rauhassa. Valjakkokärryjä Orvinin perään kiinnitettäessä se on joskus hieman malttamaton pysymään paikoillaan, mutta kunhan kärryt kiinnitettään ripeästi, ori kyllä seisoo ihan nätisti

Kouluratsuna Orvin on ihan perustoimiva hevonen, muttei innostu tästä työskentelymuodosta samalla tavalla, kuin valjakkoajosta. Ori tekee pyydetyt asiat, mutta jotta orin todella saa yrittämään parhaansa, on myös ratsastajan osattava vaatia sitä. Friisiläiseksi Orvinin askeleet eivät ole ehkä aivan näyttävimmästä päästä.

Valjakkoajossa Orvinin kyvyt pääsevät esille. Kärryjen edessä Orvin on hyvin kuuliainen avuille ja menee läpi vaikka harmaan kiven jos käsketään. Ori itse innostuu aina eniten valjakkokilpailuiden maraton-osuudesta. Vaikka iso hevonen ei ehkä käänny samalla tavalla kuin pienemmät ponit, on se kuitenkin nopea ja erityisen luotettava. Minkäänlaiset ihmeelliset hökötykset maratonin varrella eivät hermostuta sitä ja joidenkin hevosten kammoamaan veteen tämä ori suorastaan rynnistää.

Toki myös valjakkoajon koulu- ja tarkkuusosuudet sujuvat. Kouluosuudella osa Orvinin energiasta tuntuu aina toisinaan katoavan mystisesti ja oria saa jopa hoputtaa hieman, mutta suorastaan laiskaksi se ei kuitenkaan heittäydy. Tarkkuudessa Orvin on välillä innokas menemään hieman liian kovaa, mutta kuuntelee kuitenkin pidätteet hyvin. Koulu- ja tarkkuusradoilla ongelmia tuottaa aina toisinaan orin pieni kiemurtelu jota se harrastaa varsin herkästi jos kuski on vetämässä toisesta ohjasta yhtään enemmän kuin toisesta.


Sukutaulu

i. Oester
KTK-III, KRJ-III, YLA3
ii. Morton - evm iii. Booij - evm
iie. Jellema - evm
ie. Femke - evm iei. Adriaan - evm
iee. Tialda - evm
e. Ynskje ei. Wabe - evm eii. Hindrik - evm
eie. Ember - evm
ee. Nikkitta - evm eei. Jaeger - evm
eee. Verby - evm


Jälkikasvu

o/t. varsan nimi (s.00.00.0000) i/e. isä/emä - om. @
o/t. varsan nimi (s.00.00.0000) i/e. isä/emä - om. @
o/t. varsan nimi (s.00.00.0000) i/e. isä/emä - om. @


Kilpailukalenteri

kalenteriin merkitään vain sijoitukset!

päivämäärä kutsu luokka sijoitus
20.04.16 Friesenstal Lycan NJ 03/05, irtoSERT
00.00.00 kutsu heö 00/00